Šimpanzí rodina v ostravské zoo slavila narozeniny

Ostrava - Velkou legraci si užili obyvatelé pavilonu opic ostravské zoologické zahrady. Hned tři šimpanzi tam totiž slavili narozeniny. Ošetřovatelé pro ně připravili různé dobroty, opičí hračky a také speciální dort. Zkrátka oslava, jak má být.

Samička Hope, její dcera Bambari a sameček Sebastian tvoří šimpanzí rodinku, která společně oslavila narozeniny. A slavili opravdu bujaře. „Samička Hope slaví osmnácté narozeniny, její dcera Bambari osmé a sameček Sebastian, který k nám přišel v loňském červnu z polské ZOO v Krakově, slaví čtyřiadvacáté,“ představuje rodinku tisková mluvčí ostravské ZOO Šárka Bartáková. „Naše kuchařky připravily šimpanzům krásný dort, který se skládal z piškotů, ovoce, exotického ovoce, tvarohu, jogurtu a želatiny,“ přibližuje narozeninové menu ošetřovatelka Dagmar Marková.   

Šimpanzi dostali také dárky od návštěvníků ZOO. Pro vzděláníchtivé lidoopy přinesli knihy, pro parádivé zase trička nebo haleny a pro všechny plyšové hračky nebo míče. „My se snažíme našim šimpanzům život ve zdejší zahradě obohacovat. Jedním z prvků jsou knihy, v nichž je několik stránek natřeno medem, marmeládou nebo měkkým sýrem. Šimpanzi tu knihu prolistovávají, hledají tu stránku, která je potřena, vytrhávají a žmoulají je do té doby, než tu dobrotu sní,“ popisuje péči o šimpanzy Šárka Bartáková.  

Od března začíná v ostravské ZOO víkendové komentované krmení vybraných druhů zvířat.