Italský skladatel v Ostravě tleskal své Vlčici

Ostrava - Operní soubor Národního divadla moravskoslezského připravuje po úspěšné loňské premiéře opery La Lupa současného italského skladatele Marca Tutina další mezinárodní projekt, Tutinovu operu Vita. Skladatel se o víkendu přijel podívat na ostravskou inscenaci La Lupy a byl velmi spokojen - stejně jako tuzemští odborníci při nominacích na ceny Thálie.

Oblíbená opera La Lupa (Vlčice) je ryze italskou současnou legendou o neodolatelné vášni. Nanni má okouzlující manželku a mohl by být poklidně šťasten, nebýt jí - osudové a ohnivé Vlčice.

Za roli Nanniho je Luciano Mastro nominován na cenu Thálie. „Ten tenor byl fantastický, prostě skvělý. Docela bych si ho odvezl do divadla v Bologni, kde momentálně řediteluji,“ vyjádřil se o Mastrovi Tutino.

Tutino se do Ostravy vrátí na podzim, kdy zde bude studovat svoji operu Vita (Život). Zatím ji uváděla pouze milánská La Scala, v Ostravě ji bude režírovat maďarský režisér Péter Telihay. Premiéra se uskuteční 8. října na festivalu v maďarském Sögödu a bude ji živě přenášet kanál Mezzo TV, specializovaný na kvalitní jazz a klasiku.