Pachatel se po vykradení třiceti chat sám přiznal

Vsetín – Neobvyklý případ šetří policisté ve Vsetíně, sám se jim totiž přiznal muž z Valašské Bystřice, který vykrádal chaty na česko-slovenském pomezí. Krádeže páchal na Vsetínsku a Novojičínsku, vyraboval celkem třicet objektů. Na cennější věci si netroufl, většinou odnášel alkohol, potraviny, konzervy nebo zavařeniny, policisté tvrdí, že komplice neměl. Podle jejich mínění uznal, že spravedlnosti neunikne a možnost skoncovat s překračováním zákona uvítal. Nyní je ve vazbě a čeká na soud.

Podle policie první, kterou muž z Valašské Bystřice několik dní po návratu z vězení vykradl, byla jedna z chalup v Beskydech nedaleko Rožnova pod Radhoštěm. „Dovnitř pronikl oknem a většinou nerozbíjel skleněnou výplň.  Pokud to šlo, vždy okno pouze vypáčil,“ uvedl kriminalista Josef Zetocha. Příslušníci policie se domnívají, že muž vykradl na česko-slovenském pomezí třicet chat a chalup. „Vlevo od Radhoště, kde je sedlo Pindula, byla jedna z chat a potom pokračoval po celém hřebeni,“ upřesnil Josef Zetocha.

Ke krádežím se muž, který žije jako bezdomovec, policistům sám nakonec v obci Horní Bečva přiznal. „Viděl bezvýchodnost své situace. Věděl, že ho policie stejně jednou dopadne a už nechtěl dále páchat trestnou činnost. Chtěl za tím udělat konec,“ prohlásil František Vachala ze Služby kriminální policie a vyšetřování Policie ČR Vsetín. Vrchní komisař vsetínské policie Ludvík Pucher doplnil: „V chatách požil potraviny a alkoholické nápoje, které z části odnášel dál. Z cennějších věcí odnesl mobilní telefon a radio.“

Reportáž Daniela Šamánka (zdroj: ČT24)

Policisté předpokládají, že muž kradl sám a pouze na území ČR. Celkovou škodu, kterou způsobil, teprve zjišťují. Nyní už je zadržený ve vazbě a hrozí mu až tři roky vězení.

Neobvyklý případ šetří policisté ve Vsetíně, sám se jim totiž přiznal muž z Valašské Bystřice, který vykrádal chaty na česko-slovenském pomezí.
Zdroj: ČT24
Vydáno pod