Ostrava uvede velkolepý muzikál od autorů Bídníků

Ostrava - Kontinentální premiéru velkolepého muzikálu Marguerite připravuje Národní divadlo Moravskoslezské. Ostrava se tak stane teprve třetím městem na světě, kde se hudební dílo autorů slavných Bídníků uvede. První konkurzní kolo už prověřilo na sto padesát profesionálů z České i Slovenské republiky. Na premiéru jedné z největších divadelních událostí v Česku se pak můžeme těšit už 2. prosince tohoto roku.

Poslední muzikál věhlasného scenáristy Alaina Boublila a neméně proslulého hudebního skladatele Michela Legranda okouzlil dvě světové metropole - Londýn a Tokio. Tento rok se jeho nastudování dočká i Ostrava. Tentokrát je ale všechno jinak. Alain Boublil je známý tím, že si každé premiérové uvedení svého díla úzkostlivě hlídá, český divák však v tomto směřu zažije představení naprosto exkluzivní.

„To bude uvedení přímo pro Ostravu psané, podařilo se totiž, že režisérka předložila koncepci, která se mu tak zalíbila, že některé věci přepracoval a dokonce autor hudby Legrand dokomponuje nějaká čísla, takže svým způsobem budeme mít v Ostravě světovou premiéru,“ pochvaluje si dirigent a umělecký šéf souboru Karol Kevický.

„Pan Boublil osobně dohlédne na své dílo, přijede se podívat a bude se účastnit zkoušek. Jak si dal ode mě velmi benevolentně mluvit do scénáře, tak si nechám já od něj mluvit do provedení, takže se bude podílet i na režii,“ těší se režisérka Gabriela Haukvicová. Záznam z celého ostravského konkurzu poputuje do New Yorku, protože i samotní autoři Marguerite chtějí mít při výběru představitelů hlavních i vedlejších rolí své slovo.

  • Konkurz autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/15/1433/143238.jpg
  • Konkurz autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/15/1433/143239.jpg
  • Gabriela Haukvicová autor: ČT24, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/15/1433/143235.jpg
Vydáno pod