Severní Moravě se dýchá trochu lépe, pořád to ale není ono

Ostrava - Ovzduší v Moravskoslezském kraji se během noci zlepšilo. Nadále jsou však na některých stanicích několikanásobně překračovány imisní limity. Proto stále platí signál regulace pro největší znečišťovatele, který meteorologové vyhlásili ve středu. V Ostravě také lidé mohou jezdit městskou hromadnou dopravou zdarma.

Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) byla nejhorší situace u čtyřiadvacetihodinových koncentrací prachu dnes ráno v Bohumíně a Věřňovicích na Karvinsku, kde byl limit 50 mikrogramů na metr krychlový překročen zhruba šestinásobně. V Bohumíně naměřili 310 mikrogramů prachových částic na metr krychlový, ve Věřňovicích 297. Vysoké hodnoty také zjistili v Ostravě-Přívozu a Ostravě-Fifejdách. V Havířově, Karviné, Orlové nebo Českém Těšíně však hodnoty prachu v ovzduší výrazně klesly. Na 13 z 16 měřicích stanic však byl stále překročen limit.

Během dneška meteorologové předpokládají další zlepšení situace, ale hodnoty prachu se budou v Moravskoslezském kraji nadále s velkou pravděpodobností pohybovat většinou nad limitem.