Za vraždu bratra 15 let vězení

Ostrava - Za vraždu bratra dnes ostravský krajský soud uložil Radovanu Mrlinovi 15 let vězení. Sourozence ubil v opilosti pěstmi a nohou od stolu v ubytovně, kde oba bydleli. K činu se přiznal. Rozsudek je pravomocný. Obžalovaný se ještě v soudní síni vzdal práva na odvolání. Stejně se rozhodla i státní zástupkyně.

Oba bratři hodně popíjeli - byla to jejich hlavní náplň dne. Obhájkyně Mrliny řekla, že muž činu lituje. „Byla to nešťastná událost. Neměli zas tak špatný vztah,“ uvedla.

Mrlina se ke staršímu bratrovi na ubytovnu Hlubina přistěhoval v polovině roku 2009. V té době přišel o byt, za který neplatil. Pracoval jen příležitostně a brigádně. Peníze měl především ze sociálních dávek.

V bytě s nimi popíjeli i bratrovi kamarádi. To se obžalovanému nelíbilo a často známé vyhazoval. Právě to byl i důvod, proč se loni v polovině června pohádal s bratrem. Osudný večer se ale hádali i kvůli sledování televize. Během sporu pak obžalovaný vytahoval dlouho neprobrané záležitosti, vyčítal bratrovi absenci na své svatbě i na pohřbu matky.

Podle soudce pak jednal ve zlostném afektu. Bratra Mrlina nejprve bil pěstmi. Pak ho kopal a nakonec na něj zaútočil dřevěnou nohou stolu. Způsobil mu závažná poranění hlavy a hrudníku. Po útoku šli oba muži spát. Napadený okolo 06:00 zemřel. Když bratr jeho tělo našel na záchodě, okamžitě přivolal pomoc. Zdravotníci ale už muži nedokázali pomoct. Zemřel na následky vnitřních zranění.

Vydáno pod