Ostrava se chystá na padesátou Zlatou tretru

Ostrava - Desítky policistů, vrtulník, posílená městská hromadná doprava a bezpečnostní opatření v hotelu. Ostrava se chystá na jubilejní 50. ročník atletického mýtinku Zlatá tretra. Startuje už za sedm dní. Na klání nejlepších atletů světa se chystá také dopravní podnik Ostrava. Spoje vedoucí kolem Městského stadionu v Ostravě – Vítkovicích budou jezdit odpoledne v desetiminutovém a večer ve dvacetiminutovém intervalu.

Kde ubytujeme Usaina Bolta, Davida Rudishu či Ivana Uchova? Otázka, se kterou si organizátoři Zlaté tretry lámali hlavu nejvíce. Vyvarovat se chtějí incidentu, ke kterému došlo během tenisového Davis Cupu, kdy byly vykradeny hotelové pokoje kazašských hráčů. Nakonec většinu lidí ubytovali na stejném místě jako loni. „Závodníci a ubytovaní budou označeni speciálními kartami. Hotel bude v podstatě uzavřen jen pro Zlatou tretru,“ uvedl organizátor mítinku Oldřich Zvolánek. „Připravujeme speciální opatření, na každém našem hotelovém patře budou hlídači, kteří budou hlídat bezpečnost našich hotelových hostů. Těch budou asi dvě stovky,“ upřesnil ředitel Clarion Congress Hotelu Ostrava Radim Beneš.

Na akci se připravují také policisté. Dopravu v Ostravě bude celý den monitorovat vrtulník. „K největším dopravním komplikacím dochází na ulici Rudné, proto by měli především diváci, kteří se chtějí včas dostat na stadion, přijet v dostatečném předstihu,“ doporučuje vedoucí pořádkových policistů MS kraje Radim Daněk. Organizátoři Zlaté tretry věří, že letos přivítají opět více než osmnáct tisíc návštěvníků. Místa na tribunách jsou již vyprodána, na stání zbývá prodat poslední třetinu. V avizovaném programu mítinku došlo prozatím k jedné změně. „Omluvil se bohužel oštěpař Thorkildsen, který se zranil, ale je jediný, který ze světové špičky bude chybět, takže si myslím, že si diváci přijdou na své,“ slibuje Oldřich Zvolánek.

Reportáž Pavly Daňkové (zdroj: ČT24)

Zlatá tretra bude letos v Ostravě slavit padesátiny. Také proto si stadion podle zástupců města zaslouží rekonstrukci. „První práce začnou na podzim letošního roku, pak se asi dva roky bude postupně rekonstruovat celý stadion. Předpokládaná výše investice, kterou si obnova atletického a fotbalového stadionu vyžádá, je v rozmezí 350 až 450 milionů korun,“ řekl náměstek primátora města Ostravy Martin Štěpánek.

Vydáno pod