Downhillová trať na sjezdovce Razula láká příznivce adrenalinu

Velké Karlovice (Vsetínsko) - Na kilometrové sjezdovce Razula ve Velkých Karlovicích vyrostla speciální downhillová trať pro vyznavače extrémní jízdy. Sjezdovka s převýšením 210 metrů tak nezůstane osiřelá ani v létě. V neděli se zde opět rozjede vlek, kterým budou moci cyklisté vyjet nahoru a pak si vychutnat jízdu dolů po členité trati s překážkami. Vlek mohou využít i vyznavači horské cyklistiky, kteří si tím usnadní začátek výletu po hřebeni. Luboš Sušila ze ski areálu ale upozorňuje, že cesta nahoru vyžaduje schopnost dobře ovládat kolo. Výjezd vlekem tak určitě není vhodný pro sváteční cyklisty. Areál myslí i na příznivce golfu, na sjezdovce Horal je čeká nové devítijamkové hřiště.

Vlek bude v neděli 5. června v provozu od 10:00 do 18:00. Od následujícího týdne už bude otevřeno vždy v sobotu i neděli ve stejnou dobu. V tomto čase bude bude otevřen i Gril srub Razula na úpatí sjezdovky s nabídkou občerstvení. O víkendu 11. a 12. června se navíc bude u Razuly konat další akce pro vyznavače horské cyklistiky. Připraveny pro ně budou vyjížďky v okolí sjezdovky s využitím vleku.

Denní jízdenka na vlek stojí 250 Kč, půldenní (od 10:00 do 14:00 nebo od 14:00 do 18:00) pak 150 korun. Jednotlivá jízda přijde na 40 korun.

25. a 26. června, se sjezdovka stane dějištěm Českého poháru ve sjezdu horských kol. „Závodníci tu budou moci trénovat již od pondělí 20. června, díky tomu bude vlek mimořádně v provozu i ve všední dny, převážně však pro tréninkové jízdy,“ uvedla Martina Žáčková z turistického resortu Valachy, pod který ski areál patří.

Ve Ski areálu Razula je v letních měsících živo nejen na hlavním lyžařském svahu. Modrá sjezdovka Horal zase v létě slouží golfistům. Mírný svah pod hotelem Horal je součástí nového devítijamkového golfového hřiště, které naplno zahájí provoz v nejbližších dnech.

Golfové hřiště na sjezdovce Horal ve Velkých Karlovicích
Zdroj: ČT24/www.golfclubhoral.cz