Ve Fulneku hořel obchodní dům, nikdo nebyl zraněn

Fulnek - Budovu obchodního centra ve Fulneku na Novojičínsku zachvátily v noci plameny. Na místě zasahovalo 11 jednotek moravskoslezských hasičů. Při požáru nebyl naštěstí nikdo zraněn. Požár propukl kolem třetí hodiny ráno. V okamžiku, kdy na místo dorazily první jednotky hasičů, hořela už střecha a čtvrté patro obchodního centra. Příčinu požáru zatím hasiči neznají.

Patro bylo naštěstí vyklizené. Oheň nezpůsobil škody ani v obchodech, které jsou v přízemí budovy. Za jeho vznikem může být závada na elektroinstalaci. Není však vyloučeno ani úmyslné zapálení. V okolí už totiž nedávno podobné komerční prostory hořely.

„Požár byl již ve značné fázi, z oken se valil hustý dým a byly vidět plameny pod střechou,“ popsal situaci mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster. Dodal, že zasahující jednotky se snažily oheň dostat pod kontrolu nejen z přistavených automobilových žebříků. Část hasičů se dostala i do budovy a oheň hasila zevnitř. „Po půl hodině hašení však museli prostor objektu opustit, hořící střecha se začala propadat. Hašení pak pokračovalo z automobilových žebříků,“ uvedl mluvčí.

Reportáž Radka Wiglasze (zdroj: ČT24)

Přibližně po hodině a půl se hasičům podařilo dostat rozsáhlý požár pod kontrolu. „V tuto chvíli na místě stále probíhají hasební práce, zasahuje tam sedm profesionálních a dobrovolných jednotek z Novojičínska,“ podotkl mluvčí s tím, že příčinu požáru zatím neznají. „Teprve po likvidaci požáru budou moci nastoupit vyšetřovatelé,“ dodal.

Požár obchodního domu ve Fulneku
Zdroj: ČT24