Lékař-alkoholik zavraždil pro peníze bývalou pacientku

Ostrava - Před Krajským soudem v Ostravě stanul lékař, který zavraždil svou těžce nemocnou pacientku. Podle žalobce starou ženu uškrtil, protože mu nechtěla dát peníze. V pozadí tragédie je lékařova záliba v alkoholu. Obžalovanému hrozí za loupežnou vraždu až výjimečný trest.

Edgar Bednář vystřídal dvacet zaměstnavatelů, naposledy dělal praktického lékaře pro dospělé v jednom zdravotním středisku v Ostravě a opět musel odejít kvůli alkoholu. Neměl peníze, a tak zamířil ke své bývalé čtyřiasedmdesátileté pacientce. Jenže ta mu peníze nechtěla dát, tak ji zbil a následně uškrtil ručníkem.

„Oběť k němu chovala jistou důvěru, i když byla jinak velmi obezřetná. Obžalovaný tohoto faktu využil a dostal se k ní do bytu,“ tvrdí státní zástupce Vít Legerský. Z bytu neodešel Bednář s prázdnou. Zavražděné pacientce podle žalobce neváhal z uší ukrást zlaté náušnice. Vzal i zlaté řetízky a hodinky, v šuplíku potom našel 14 tisíc korun.

Reportáž Jiřího Loučky (zdroj: ČT24)


Kvůli závislosti na alkoholu byl lékař celkem osmnáctkrát na léčení. Vždy si myslel, že to zvládne sám, nikdy se mu to ale podle vlastních slov nepodařilo. „Myslím si, že byl delší dobu nemocný a nikdo na to nebral ohled,“ je přesvědčena matka obžalovaného.
 
Podle Legerského se lékař v poslední době svým životem spíše potácel a selhával jak v práci, tak ve vztazích s blízkými osobami. Až před soudem začal Edgar Bednář mluvit o tom, co se loni 1. listopadu stalo. Před policisty do té doby mlčel. Pozůstalým se omluvil, že jeho prostřednictvím přišla seniorka o život.

Na internetových serverech, kde si lidé vyměňují zkušenosti s lékaři, došlo také na Edgara Bednáře. Jeden z jeho pacientů o něm loni napsal, že ordinuje tak opilý, že se nemůže trefit ani do klávesnice, natož napsat recept.

Vydáno pod