Češi umí to, co Jackson

Ostrava – Titulem mistrů Evropy se mohou pyšnit dva studenti Janáčkovy konzervatoře v Ostravě. S přehledem porazili desítky konkurentů z různých částí Evropy, zcela ovládli dánské pódium a podmanili si porotu i publikum. Patrik Ulman a Zdeněk Kremláček tančí od svých čtyř let, do světa electric boogie se ale společně vydali teprve před dvěma lety jako Hybrids Crew. Zvuk jménu dodala i televizní soutěž Talentmania, ve které loni účinkovali.

Patrik Ulman a Zdenek Kremláček z Karvinska porazili desítky hvězd electric boogie z Ruska, Německa, Norska i z Anglie a odnesli si pohár a titul mistrů Evropy. „Než se tak člověk propracuje, musí pořád něčím překvapovat porotu, ať to není pořád to stejné,“ vysvětluje tajemství úspěchu tanečník Patrik Ulman. Porota byla přívětivá a tanečníky podle Kremláčkových slov podporovala.

Oba tanečníci jsou studenty Janáčkovy konzervatoře v Ostravě. Patrik Ulman navíc soutěží jako sólista, od roku 2008 ho v této kategorii nikdo neporazil. V kapse tak má čtyři tituly mistra České republiky v electric boogie a bodoval i na letošním mistrovství Evropy v Dánsku, kde sklidil druhé místo. „Tanec pro mě určitě znamená život, umění, které je sice někdy nedoceněné, ale pro mě nejkrásnější,“ říká. V září čeká hvězdy electric boogie mistrovství světa v Rakousku, oba tanečníci už na něj teď pilně trénují.

Reportáž Ivy Kubánkové (zdroj: ČT24)

Electric boogie je taneční styl, který byl u zrodu hiphopové kultury. Základy tance tvoří pantomima. Tanec je velmi zábavnou a zvláštní formou ztvárnění různých pohybů za pomoci několika technik a vytváří jakousi iluzi člověka ovládaného dálkovým ovladačem jako robot nebo provázky jako loutka a podobně. Je to velmi efektní styl a těší se oblibě mnoha tanečníků i diváků. Často ho používal ve svých videoklipech Michael Jackson.

Vydáno pod