Dokončení silnice mezi Ostravou a Opavou v nedohlednu

Ostrava - Dokončení nové silnice mezi Ostravou a Opavou ministerstvo dopravy opět odsouvá. Důvodem je nedostatek peněz. Stavba tak nabere nejméně dvouleté zpoždění. Původně měla být hotová v roce 2013. Stávající silnice už velkému provozu mezi Ostravou a Opavou nestačí. Patří kvůli tomu k těm nejnebezpečnějším v kraji.

Nová silnice mezi Ostravou a Opavou je už dlouho jádrem sporů. Loni se pod petici proti zastavení stavby této komunikace podepsalo 35 tisíc lidí. „Každé další odložení o další rok je nepředstavitelné. Já to vůbec nechápu, protože tady je ten provoz už teď neúnosný a navíc neustále narůstá,“ rozčiluje se starostka Hrabyně Zdeňka Jordánová. 

„Bohužel vše je o penězích a vzhledem k tomu, že nám v aktuálním rozpočtu chybí deset miliard korun, se tato stavba silnice na Opavsku bude muset zpomalit,“ potvrdil špatnou zprávu pro všechny místní mluvčí ministerstva dopravy Marek Illiáš. Podle současného návrhu se s dokončením silnice počítá až v srpnu 2015. Podle původního harmonogramu to přitom mělo být v roce 2013.

Reportáž Dagmar Famfulíkové (zdroj: ČT24)