Moravskoslezský kraj zná svého živnostníka roku

Ostrava - Třiatřicetiletý provozovatel webového portálu a poradce lidí na volné noze Robert Vlach se stal živnostníkem roku za Moravskoslezský kraj. Mezi firmami zvítězil autobusový dopravce ČSAD Havířov. Regionální vítězové postoupí do celostátního finále. Se zástupci ostatních krajů se utkají v Praze v polovině listopadu. Soutěž vznikla v USA před dvaceti lety. V Česku se koná po šesté.

Už šestým rokem provozuje Robert Vlach z Kunčic pod Ondřejníkem vlastní internetový server. Jeho stránky s názvem Na volné noze podporují podnikání nezávislých profesionálů a živnostníků. Vlach pro ně pořádá také školení a srazy a vydává nejčtenější blog o podnikání v Česku. „Svou práci miluji, baví mě a zároveň je to příležitost setkávat se se zajímavými lidmi, protože právě ti nezávislí profesionálové jsou často lidé s obrovskými zkušenostmi,“ prozradil Robert Vlach.

„Panu Vlachovi se podařilo přivést na svět v Česku opravdu jedinečný portál,“ myslí si zase porotce Jiří Lošťák. V soutěži živnostník roku 2011 porazil Robert Vlach na půdě Moravskoslezského kraje více než 140 soupeřů.

Reportáž Dagmar Famfulíkové (zdroj: ČT24)

ČSAD Havířov zvítězilo v konkurenci téměř tří set firem. Porotci udělili tomuto dopravci titul firma roku i proto, že je významným zaměstnavatelem v regionu. „Dlouhodobě se dobře stará o své zaměstnance, o jejich vzdělávání, kvalifikaci,“ zdůvodňuje porotce David Hečko.

„Je těžké uspokojit sto procent zákazníků, takže stížnosti občas bývají, ale většinou se to vyřeší komunikací. Navíc ty stížnosti jsou pro nás dalším impulsem ke zlepšování služeb,“ tvrdí generální ředitel ČSAD Havířov Tomáš Vavřík.