Na Moravě dnes zahynuli dva lidé při střetu s vlakem

Ostrava/Hranice na Moravě - Na Moravě dnes odpoledne zemřeli dva lidé při střetu s vlakem. Jednoho srazilo pendolino u Hranic na Moravě, druhého rychlík na Ostravsku. Příčiny obou nehod se vyšetřují, provoz na trati u Hranic na Moravě už byl obnoven, v úseku Jistebník - Ostrava-Svinov vlaky po 19:00 ještě nejezdily.

Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala kolem 16:10 srazilo u Hranic na Moravě pendolino jedoucí z Ostravy do Prahy člověka, který nehodu nepřežil. České dráhy na svých webových stránkách uvedly, že vlaky v místě neštěstí jezdily po jedné koleji a nabraly zpoždění 15 až 20 minut. Pendolino bylo zpožděno asi o 120 minut, cestující však nebylo možno z bezpečnostních důvodů na trati z vlaku evakuovat a odvézt jiným spojem.

Další tragická nehoda se stala u Jistebníku na trati Ostrava Svinov - Valašská Polanka kolem 17:35. Člověk tam vkročil před projíždějící rychlík a na místě zemřel. Doprava v těchto místech po 19:00 ještě stála, výrazná zpoždění zřejmě nabere několik rychlíkových spojů a také pendolino. Náhradní autobusová doprava tam nemůže být zavedena. Provoz bude obnoven kolem 20:00.

Vydáno pod