Včerejší střelba nebyla akcí šíleného střelce

Kunovice - Co vedlo střelce k tomu, že se zbraní v ruce přišel na zasedání představenstva firmy a zastřelil dva z manažerů? Tuto otázku si kladou nejen zaměstnanci, ale i samotní policisté, kteří případ vyšetřují. Podle státního zástupce Romana Kafky vše nasvědčuje tomu, že se jednalo o promyšlený čin Karla Musely.

Karel Musela přišel do Letu Kunovice vyzbrojený dvěma palnými zbraněmi a plnou taškou střeliva. Podle státního zástupce zřejmě neunesl skutečnost, že byl v minulosti z podniku propuštěn. Tomu nasvědčuje i střelcovo chování, střílel totiž cíleně na manažery podniku. Sekretářku, kterou cestou potkal, vyzval k opuštění místa, kde se střelba odehrála.

Čin Karla Musely zřejmě nemá spojitost s případem jeho bratra - zbrojního magnáta, který zůstal postižený po pádu z posedu.  Po jeho odchodu z vedení Letu Kunovice ale musel svoje místo opustit i sám střelec.  Zastřelil dva manažery podniku a střílel i po ředitelce firmy Iloně Plškové, kterou zranil. Dříve než se ke svému činu rozhodl, vypořádal veškeré osobní záležitosti.

Včerejší případ střelce byl značně nepřehledný, řekl České televizi policejní vyjednavač Martin Baláš. Sami policisté nevěděli, odkud může přijít střelba, celá budova je totiž prosklená, proto policie vyzývala zaměstnance, aby šli dále od oken. Vyjednavači se snažili několikrát navázat alespoň telefonický kontakt  s pachatelem. Zřejmě on sám jim dvakrát přijal telefonní hovor, ale nekomunikoval a po chvíli hovor ukončil. Proto policie po příjezdu speciální jednotky rozhodla o zásahu. Na místě už ale našli jen mrtvé a další zaměstnance, kteří se zabarikádovali v kancelářích a schovávali pod stoly.