Fanoušci fotbalové Zbrojovky Brno plánují koupit podíl v klubu

Brno - Fanoušci fotbalové Zbrojovky se rozhodli majetkově vstoupit do brněnského klubu. Prostřednictvím minoritního podílu by chtěli získat přehled a ovlivňovat dění. Proto založili sdružení Věříme Zbrojovce. Informaci o vzniku sdružení přinesly stejnojmenné webové stránky brněnských příznivců. Podle vybrané finanční částky se rozhodne, jak velký podíl v klubu si mohou dovolit fanoušci koupit.

Po sestupu z nejvyšší soutěže se Zbrojovce nepodařilo v podzimní části druhé ligy naplnit předsevzetí o rychlém návratu mezi elitu. Před zimní přestávkou je slavný klub v tabulce až na 14. příčce a místo boje o postup má starosti se záchranou. Brněnští fanoušci se inspirovali příznivci Bohemians 1905, jejichž finanční sbírka před šesti lety pomohla pražskému klubu přežít a nyní v něm mají minoritní podíl.

Prohlášení fanoušků:
„V případě krachu a zániku klubu chceme být subjektem, který naváže na historii a tradice a bude pokračovat v činnosti fotbalového klubu. Chceme vybrat co největší množství finančních prostředků, které využijeme k majetkovému vstupu do klubu.“ 

Členství v družstvu stojí 3300 korun. Z toho 3000 korun je vstupní poplatek a 300 korun poplatek na činnost sdružení fanoušků, které má sedmnáct zakladatelů.

Majoritní podíl v brněnském klubu momentálně mají bratři Roman a Stanislav Prosové. Každý vlastní 35 procent akcií, zbývajících 30 je v držení Petra Hoskovce. Začátkem října Roman Pros rezignoval na funkci člena představenstva klubu. Svůj podíl nabídl tomu, kdo má prokazatelnou schopnost celku pomoci a řídit jej lépe.

Vydáno pod