Křižovatka v centru Zlína po sporech začne sloužit řidičům

Zlín - Několikatýdenní nejistota a dohady kolem zbrusu nové křižovatky v centru Zlína končí. Z dokončené stavby zmizí betonové zátarasy, které blokují nový vjezd do areálu bývalých obuvnických závodů. Vedení města se dohodlo s vlastníky dotčených pozemků, které dříve úředníci zapomněli přizvat ke stavebnímu řízení. „Město může křižovatku okamžitě zkolaudovat, opomenutí vlastníci vezmou zpět své námitky. Zítra bude smlouva podepsaná,“ potvrdil České televizi náměstek zlínského primátora Aleš Dufek.

Smlouva obsahuje klíčový souhlas podnikatelů s umístěním stavby. Naopak radnice v ní slibuje, že novým vjezdem nebudou auta proudit do celého baťovského areálu, ale jen k jeho dominantní budově č. 21, tzv. mrakodrapu, ve kterém sídlí Zlínský kraj. Do pěti měsíců město nechá vypracovat studii, která ukáže ideální řešení dopravy mezi bývalými továrními budovami.

Obavy, že se jednání o otevření nové křižovatky potáhnou třeba rok a v krajním případě bude nutné šedesátimilionovou stavbu odstranit, se tak nenaplnily. Podrobnosti zveřejní vedení města na středeční tiskové konferenci.