Při ranním požáru domku ve Vrbici na Břeclavsku uhořel muž

Vrbice (Břeclavsko) - Při požáru ve Vrbici na Břeclavsku zemřel dnes ráno jeden člověk. Požár zachvátil zděný zahradní domek, obětí se pravděpodobně stal osmačtyřicetiletý muž, který v chatce přebýval. Událost vyšetřují policisté, identitu oběti ještě s jistotou neznají, stejně jako příčinu požáru.

Hasiči k požáru vyjeli kolem sedmé hodiny ráno, domek ale zřejmě začal hořet už v noci. Až ráno si sousedé všimli kouře. Při příjezdu hasičů byl domek v plamenech a silně zakouřený. Po půl hodině hasiči požár lokalizovali. Rozebírání prohořelé střechy a odvětrávání zakouřených prostor skončilo až po půl jedenácté dopoledne. „V obytné místnosti domku našli hasiči ohořelé torzo mužského těla. Policisté zjišťují, zdali se jedná o majitele a uživatele objektu,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Zděný zahradní domek ze 60. let je zcela zničený. Žár poškodil také tepelnou izolaci štítové zdi sousedního rodinného domu. „Celkovou škodu vyšetřovatel vyčíslil na 150.000 korun,“ uvedl Haid. Požár likvidovalo pět jednotek hasičů, na místě zůstala ještě dobrovolná jednotka, která střeží požářiště.

Policisté příčiny tragédie vyšetřují. „Zatím to vypadá, že nejde o cizí zavinění,“ řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.