Ostravské studio natočilo novou pohádku

Novou televizní pohádku Tajemství staré bambitky, kterou natočilo ostravské studio České televize, uvidí televizní diváci na Vánoce. Návštěvníci Minikina ji mohli vidět v předpremiéře už včera. V hlavních rolích se představili zpěvák Tomáš Klus a herečka Kamila Janovičová. Režie se ujal Ivo Macharáček

Co se stane, když jediný spravedlivý loupežník pověsí řemeslo na hřebík? Pohádka Tajemství staré bambitky vypráví o zamilovaném princi, který si musí zasloužit lásku prosté dívky a navíc dokázat, že království lze vládnout i bez chamtivých rádců.

„Je to dcera loupežníka, ale dozví se to až později, vyrůstá jako dcera hrnčíře, je to holka, která má kuráž, jde si za svým a dělá vždycky to, co je podle ní nejlepší pro lidi kolem,“ říká představitelka Aničky Kamila Janovičová.

Reportáž Evy Klucho (zdroj: ČT24)

Šéfdramaturg Aleš Jurda dodává, že zbojnická historka je atraktivní i rafinovaná. „Je tam také samozřejmě láska, jsou tam nádherné kostýmy, nádherné prostředí na hradech,“ řtvrdí Jurda.

Více o tvůrcích a hercích se dozví návštěvníci webových stránek České televize, kde si mohou také zahrát hry s pohádkovými motivy.

„Pokud by si chtěli pexeso zahrát přímo na počítači, tak odkazuji na vánoční kalendář na Tý jo a konkrétně na datum 13. prosince,“ doplňuje mluvčí studia Jolanda Pilařová.

Česká televize uvede pohádku Tajemství staré bambitky na první svátek vánoční na jedničce v osm hodin večer.