Silvestrovské fotbalové derby Baník - Vítkovice

Ostrava - Už dnes, den před Silvestrem, od 16 hodin nastoupili bývalí fotbalisté Baníku Ostrava a Vítkovic k tradičnímu Silvestrovskému zápasu. Oba týmy se utkaly na umělé trávě ve Vítkovicích už posedmé v řadě. O den dříve se tentokrát hrálo možná také proto, aby neměli účastníci prestižního zápasu problém s uvolněním od rodin.

Bývalí fotbalisté Baníku Ostrava a Vítkovic chtěli při pátečním utkání především zapomenout na nepovedený rok svých klubů. Vítkovice v létě po dlouhotrvajících finančních problémech zcela zmizely z fotbalové mapy. Ovšem ani Baník Ostrava se nemůže pyšnit dobrým kalendářním rokem 2011. Také slezský klub sužují finanční problémy a na výsledcích je to znát. Jarní část byla z pohledu Baníku velmi špatná a tým skončil na prvním nesestupovém místě.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)

Letošní podzim je ještě horší. Nebýt bodového odpočtu Sigmě Olomouc, která za korupční jednání vyfasovala trest v podobě odpočtu devíti bodů, byl by Baník po šestnácti kolech předposlední.

Výsledek vzájemného duelu bývalých hráčů Baníku a Vítkovic nebyl důležitý, obě strany si především do nového roku popřály, aby se jejich klubům dařilo lépe.

Vydáno pod