Do semifinále Tipsport ligy postoupí Jihlava nebo Zbrojovka

Brno – Až poslední zápas skupiny D Tipsport ligy rozhodne o postupujícím do semifinále zimní fotbalové soutěže. Utkání bude mít o to větší náboj, že se v něm utkají právě dva kandidáti na postup – Zbrojovka Brno a Vysočina Jihlava.

Oba týmy půjdou ve středu 25. ledna na brněnský trávník s jasnou postupovou matematikou. Zbrojovka postoupí jedině v případě výhry, jakýkoliv jiný výsledek posouvá do nejlepší čtyřky Jihlavu.

Brno v zatím posledním utkání proti Znojmu zvítězilo 3:2. Premiéru si v dresu Zbrojovky odbyl chorvatský obránce Josip Soljič, který je v Brně zatím na zkoušku. „Dali jsme příležitost také dalším hráčům, které jsme chtěli vidět v zápase. Výsledek je dobrý, ale inkasované branky dostáváme po velkých chybách, což se nesmí stávat,“ zhodnotil zápas trenér Brna Petr Čuhel.

Na postup už musí zapomenout oba prvoligové celky. Slovácko zůstane ve skupině s pěti body čtvrté, Olomouc sice s dvojnásobným bodovým ziskem v současné době tabulce vévodí, ale ať dopadne vzájemné měření Brna a Jihlavy jakkoliv, pravidlo o vzájemných zápasech posune Sigmu až na druhé místo.

Poslední místo ve skupině D patří slovenským hostům ze Zlatých Moravců. Výhrou 4:3 je na ně odsunulo do té doby jen jednobodové Znojmo.

Semifinále si z dalších skupin zajistila už mistrovská Plzeň a také Jablonec. Zamotaná je situace ve skupině C, tam kromě prvoligových Teplic a Liberce může na postup stále myslet i Varnsdorf.

Tabulka Tipsport ligy skupiny D

1.Olomouc        5 3 1 1 14:9  10

2.Jihlava           4 3 1 0 6:3   10

3.Brno              4 2 1 1 9:9    7

4.Slovácko        5 1 2 2 7:9    5

5.Znojmo          5 1 1 3 8:11   4

6.Zlaté Moravce 5 1 0 4 11:14 3