V mezinárodním turnaji se radovali domácí futsalisté Tanga

Brno – Ani porážka s pařížskou Acasou nezastavila nakonec brněnské Tango v cestě za vítězstvím ve dvacátém ročníku futsalového Hummel Cupu. Druhé místo patří teplické Balticfloře. Bronz putuje do Francie.

Výhodu domácího prostředí potvrdili v mezinárodním turnaji futsalisté Tanga. S impozantním skóre 13:0 vyhráli základní skupinu, kde porazili Žilinu, Tišnov a českou reprezentační devatenáctku.

Druhý herní den zahájili Brňané svým jediným zaváháním, Acase Paříž podlehli 3:5. Potom se ale vrátili na vítěznou vlnu, když si poradili s českou i slovenskou jednadvacítkou.

Hummel Cup 2012 (zdroj: ČT24)

Finálový zápas proti Balticfloře Teplice byl dlouho vyrovnaný. O tom, že pohár pro vítěze zůstane v Brně, nakonec rozhodnul dvěma brankami Jan Havel.„Teplice mají výborný tým, je tam pět Rusů a spousta mladých Čechů. V lize jsme s nimi dvakrát hráli vyrovnaně, tak jsme rádi, že jsme to dotáhli do vítězného konce,“ pochvaloval si dvougólový střelec. 

V bitvě o třetí místo nakonec trumfovala Paříž, která na penalty zdolala mladé slovenské reprezentanty. „Ve Francii hrajeme druhou nejvyšší soutěž, technicky jsme na tom dobře, ale chybí nám větší taktická vyspělost a tu se jezdíme učit k vám,“ ocenil přínos turnaje hráč francouzského týmu Djamel Tiourtite. 

Lanaření nejlepších týmů letos pořadatelům částečně zkomplikoval nabitý termínový kalendář. Za měsíc totiž startuje Mistrovství Evropy. Národní týmy proto některé hráče nechtěly uvolnit, a tak účast několik družstev odřeklo.

Výsledky Tanga Brno:

Tango – ŽFA Žilina 5:0 (3:0),

branky: Brůna 2, Belej, Kolajda, Buršík

Tango – Květnice Tíšnov 2:0 (1:0),

branky: Jan Havel, Buršík

Tango – ČR U-19 6:0 (3:0),

branky: Belej 2, Brůna 2, Buršík, Jan Havel

Tango Brno - Acasa Paris 3:5 (0:2),

branky: Brůna, Havel Jan, Belej - Bendyfalah 3, Soumareralifa 2

Tango Brno - ČR U-21 2:1 (0:0)

branky: Brůna, Belej – Svoboda

Finále:

FC Tango Brno - Balticflora Teplice 3:1 (0:1)

branky: Buršík, Havel Jan 2 - Tichý P

O 3.místo:

Acasa Paříž - Slovensko U - 21 2:2 (1:2), pen. 4:3

branky: Soumare, Ralifa - Dosa, Kristofik