Orientační běžci na lyžích mají za sebou první závody Českého poháru

Nová Ves - Lyžařský areál v Nové Vsi u Rýmařova se stal dějištěm prvních dvou závodů Českého poháru lyžařského orientačního běhu. Elitní kategorii žen ovládla na krátké i dlouhé trati Hana Hančíková.

Pro zlínskou závodnici byly úvodní dva závody Českého poháru dobrou přípravou před nadcházejícím světovým pohárem, který se v tomto týdnu uskuteční ve Spojených státech. V obou závodech v Nové Vsi u Rýmařova skončila druhá Helena Randáková z Vrchlabí. Na krátké trati se z bronzu radovala Barbora Chudíková a na dlouhé Lenka Mechlová. „Perfektní, mám z toho moc dobrý pocit. Tratě se mi moc líbily,“ pochválila pořadatele vítězka obou závodů.

Reportáž Lukáše Hudečka (zdroj: ČT24)

Mezi muži na krátké trati nezaváhal plzeňský Jiří Buchtele, který se rovněž zúčastní světového poháru v Americe. Druhý skončil Michal Drobník a třetí Jan Lauerman. Na dlouhé trati, která měřila pro elitní kategorii přes19 kilometrůa měla 22 kontrol, se z vítězství překvapivě radoval Milan Venhoda, druhý skončil Jiří Buchtele. Český pohár v lyžařském orientačním běhu pokračuje bez účasti reprezentantů o tomto víkendu v Jilemnici.

Vydáno pod