Snowboardisté závodili na Dolní Moravě

Dolní Morava - Baštou zimních sportů je areál Větrný vrch na Dolní Moravě. Potvrdily to závody ve snowboard crossu, které pod Králický Snežník přilákaly slušnou konkurenci a nabídly divácky velmi atraktivní podívanou.

Snowboard cross proběhl jako generálka na závod mistrovství republiky, který se na Dolní Moravě pojede za dva týdny. Krosovou trať si sem proto přijela vyzkoušet kompletní juniorská reprezentace i někteří členové širšího seniorského kádru. Z nich si ve velkém finále nejlépe počínal Martin Václavů. Zkušený borec zvládl strkanici po startu a nikým neohrožován si dojel pro vítězství. „Na začátku to byl docela boj, ale pak už se to vyvrbilo a dopadlo to, jak dopadlo. Cením si toho určitě, sice je to takový exhibiční závod, ale závod na Dolní Moravě se vždycky bere jako docela prestižní záležitost, takže jsem spokojený s výsledkem,“ svěřil se vítěz.

Druhý skončil junior Daniel Martinek, který dal přednost startu mezi elitou a po závodě se těšil z umístění na pódiu. „Venca je super soupeř old school, zkušený jezdec a já jsem spokojený. Držel jsem se, co jsem mohl a je to paráda, je tady vždycky super atmosféra, super lidi, parádní parta, zábava, sluníčko, víc už k tomu asi nejde dodat,“ pochvaloval si nadějný junior.

Vydáno pod