Opilý muž způsobil nehodu, při které zemřel jiný řidič

Kroměříž - Jednatřicetiletý muž z Kroměříže nepřežil dnes krátce po půlnoci nehodu na silnici mezi Hulínem a Kroměříží. Do jeho auta Fiat Punto narazil zezadu opilý čtyřiačtyřicetiletý řidič vozu Mercedes Benz. Fiat byl vymrštěn mimo vozovku do pole a jeho nepřipoutaný řidič z auta vypadl. Na místě vážným zraněním podlehl.

„Fiat byl nárazem značně poškozen a jeho řidič vypadl z auta ven. Vrak vozu ho následně zavalil v oblasti horní poloviny těla. Řidič prvního auta nebyl při nehodě zraněn, k čemuž přispěl i aktivovaný airbag,“ uvedl mluvčí hasičů Ivo Mitáček. Hasiči museli muže vyprošťovat zpod auta.

Z řidiče mercedesu silně táhl alkohol. Po nehodě muž nadýchal 2,1 promile alkoholu. „Řízení nezvládl vlivem podnapilosti,“ popsala nehodu policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Nehoda si vyžádala zablokování důležité komunikace a doprava byla odkláněna na objízdnou trasu hlídkami policistů i strážníků. Šetření nehody trvalo několik hodin.

Letos jde na Kroměřížsku už o třetí tragickou nehodu. První dvě se staly minulé pondělí. Ráno nepřežil čtyřiadvacetiletý řidič Škody Felicia náraz do stromu nedaleko obce Kurovice na Kroměřížsku. Večer pak v kopcích pod hradem Buchlov na silnici I/50 zahynul po střetu s kamionem dvaatřicetiletý řidič osobního vozu Volkswagen Passat.

Vydáno pod