Snowboardisté bojovali na Dolní Moravě o mistrovské tituly

Dolní Morava - Atraktivní podívanou nabídl areál Větrný vrch v Dolní Moravě. Proběhlo tam mezinárodní mistrovství České republiky ve snowboard crossu. Zúčastnili se jej závodníci z deseti zemí. Tituly ovšem zásluhou českých borců zůstaly doma.

Vítězný double českých barev zahájila v závodě žen Klára Koukalová. Ta sice ve finále špatně odstartovala, pak ale využila svých zkušeností k obhajobě titulu, když za sebou nechala Rakušanku Kristinu Neussnerovou a další Češku Kateřinu Chourovou. „Mně se nepovedl vůbec start, tak jsme s Kačkou strašně dlouho jely spolu a skákaly jsme první skok hned vedle sebe, tak je to takové nepříjemné. Pak jsem to naštěstí lépe odjela, takže nakonec to vyšlo,“ zhodnotila svůj výkon Koukalová.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Závod mužů byl one man show Michala Novotného. Český olympionik měl sice zdatného vyzyvatele ve svém reprezentačním kolegovi a rodákovi z Dolní Moravy Emilu Novákovi, ten byl ale nakonec zklamaný ze třetího místa. Mezi české borce se vklínil Polák Dawid Wal, ve finále ale také on jen sledoval, jak si Novotný jede pro svůj sedmý mistrovský titul. „Je to samozřejmě příjemné, ona vždycky ta role favorita není tak lehká, jak to vypadá, Emil jezdil dneska výborně, takže jsem rád, že to dopadlo,“ pochvaloval si vítěz.