Zbrojovka odváží z Prahy tři body, Znojmo otočilo duel se Sokolovem

Praha - Fotbalisté Zbrojovky Brno mají po dvou jarních kolech druhé ligy plný počet šesti bodů. Týden po vítězství 1:0 nad Sokolovem jim i dnes stačila jediná branka k vítězství na hřišti třetího týmu tabulky Bohemians Praha. K zápasu dnes nastoupili i hráči Sokolova, kteří nedokázali udržet vedení proti Znojmu a díky dvou brankám v posledních deseti minutách utkání remizovali 2:2.

Strůjcem brněnského vítězství byl i tentokrát útočník Doležal, který vstřelil pět minut před koncem jediný gól utkání. Navíc už předtím byl po faulu na něj vyloučen domácí stoper Penc.

Jarní premiéra na střížkovském stadionu se hrála před zdejší nejvyšší návštěvou sezony a už po pěti minutách hry mohli jít hosté do vedení. Osamocený Mezlík ale ani nadvakrát nedokázal překonat gólmana Wintera. Pražané dlouho působili těžkopádným dojmem a jedinou vážnější šanci do poločasu měl Šisler, z voleje však přestřelil.

Trenér Bohemians Praha František Barát: Prohrát jsme si nezasloužili. Nebyli jsme ale schopni skórovat, přestože jsme k tomu měli dost příležitostí. Po vyloučení Pence jsme museli změnit způsob hry, i v deseti jsme měli tlak, v koncovce jsme ale selhali.

Tři minuty po změně stran se blýskl brněnský gólman Doležal, jenž bravurní robinzonádou zneškodnil Grznárův trestný kop. Po necelé hodině hry přišel první klíčový moment duelu, když pronikajícího útočníka Doležala sestřelil Penc a sudí Mikel mu udělil červenou kartu.

V 85. minutě hosté, dirigovaní výborně hrajícím kapitánem Kolouškem, podnikli protiútok do odkryté defenzivy Pražanů, Lutonský přihrál před branku nabíhajícímu Doležalovi a ten bez problémů poslal míč do sítě. Bohemians Praha tak utrpěli první jarní porážku a třetí v sezoně na domácím hřišti.

Bohemians Praha - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)

Branka: 85. Doležal II. Rozhodčí: Mikel - Ubias, Vysloužil. ŽK: Demeter, Grznár - Král, Šíma, Pernica, Sedláček. ČK: 58. Penc (Bohemians Praha). Diváci: 974.

Sokolov přišel o dvoubrankové vedení se Znojmem

Fotbalisté Znojma zachránili dvěma góly v závěrečné desetiminutovce remízu v utkání se Sokolovem. Náhradníci Okleštěk a Mandula se postarali o vymazání domácího náskoku, který Sokolovu zajistil autor obou branek Glaser.

V prvním poločase se oba týmy spoléhaly především na dlouhé přihrávky vpřed, které však nenesly ovoce. Branka přesto padla, v 22. minutě se domácí Glaser trefil z přímého kopu přesně k tyči. Hned nato se na Bučka hnalo útočné duo hostů Vašíček a Rolinc, jejich nájezd však sokolovský gólman bravurně zlikvidoval. Po změně stran měl více ze hry Sokolov a v 72. minutě se domácí radovali podruhé. Znojemští chybovali před svojí šestnáctkou, Avdič ztratil míč a kombinaci zakončil Glaser gólem na 2:0. Vypadalo to, že domácí s přehledem získají tři body, závěr však patřil Znojmu. Po rohu snížil Okleštěk a druhá branka padla v 88. minutě: po vhazování a závaru ve vápně Baníku vyrovnal další střídající hráč Mandula.

Sokolov - Znojmo 2:2 (1:0)

Branky: 22. a 72. Glaser - 81. Okleštěk, 88. Mandula. Rozhodčí: Ondráš - Handlíř, Santarius. ŽK: Vrtělka, Blažek - Jonov. Diváci: 966.