Kometu dělí od postupu do semifinále jen krok

Praha - V odlišných pozicích se před pondělními šestými zápasy nacházejí dva papírově největší favorité hokejové extraligy. Zatímco Pražané budou v utkání odvracet mečbol domácí Komety Brno, Západočeši budou sami o poslední krok do semifinále usilovat ve Zlíně. Přímý přenos utkání Plzeň - Zlín sledujte na ČT4 a www.sportzive.cz.

Kometa po úvodní výhře v sérii dokázala proti vítězi základní části zvrátit vývoj série z 1:2 na 3:2 ve svůj prospěch a před vyprodaným hledištěm může už dnes postoupit mezi nejlepší kvarteto. „Chceme se i nadále soustředit sami na sebe, a když předvedeme takový výkon jako v sobotu ve druhé a třetí třetině, tak by to mohlo být dobré,“ věří Bičánek. „Je super, že hrajeme před domácím publikem, ale jak se říká o tom posledním kroku – bývá nejtěžší,“ varoval Bičánek.

Brno se však vedle zraněných útočníků Vojtěcha Němce a Miroslava Holce musí v dalších utkáních obejít i bez obránce Milana Hrušky a forvarda Romana Erata. „Takové je bohužel play-off, pokusíme se mezery zacelit. Pokud budeme chtít se Spartou uspět, tak musíme zopakovat bojovný výkon z posledních dvou zápasů,“ řekl trenér Brna Zdeněk Venera.

  • Utkání Sparta - Brno autor: Kateřina Šulová, zdroj: ČTK
  • Sparta - Kometa autor: Michal Kamaryt, zdroj: ČTK

Sparta se bude snažit zabránit tomu, aby se stala čtvrtým týmem v historii samostatné české ligy, který by po vítězství základní části vypadl už ve čtvrtfinále. Potřebuje k tomu uspět nejen v Brně, ale i v případném rozhodujícím duelu doma.

Fanoušci Komety stáli na vstupenky celou noc (zdroj: ČT24)
Na Kometu se chystá i Michaela Dobešová s dětmi (zdroj: ČT24)

Kapitán Sparty Michal Broš potvrdil, že hráči suveréna základní části za nepříznivého stavu rozhodně nemají v hlavě myšlenky na tak brzký konec klubové sezony. „Postupující tým musí vyhrát čtyřikrát, na tom se ani nyní za tohoto stavu nic nemění. Teď to záleží na nás, pořád to máme ve svých rukách. Dvakrát po sobě teď vyhrálo Brno, nyní jsme na řadě my,“ prohlásil odhodlaně Broš.

Zlín hraje o setrvání v play-off

  • Utkání Plzeň - Zlín autor: Zdeněk Němec, zdroj: ČTK
  • Utkání Zlín - Plzeň autor: Zdeněk Němec, zdroj: ČTK

Zlín se pokusí v sérii s Plzní potvrdit pravidlo, že vítězí domácí tým, a vynutit sedmý duel na západě Čech. Do sestavy už může trenér Rostislav Vlach počítat s první obrannou dvojicí. Tomáši Linhartovi vypršel třízápasový trest za faul na Pavla Mrňu z druhého utkání série. Martin Hamrlík po úrazu v obličeji, který mu způsobil zásah pukem rovněž v druhém duelu série, nastoupí ke svému jubilejnímu 900. utkání v nejvyšší soutěži s ochranným drátěným košíkem.

Plzeň nepodléhá žádné euforii. „Série ještě nekončí, hraje se to na čtyři vítězné zápasy a musíme jet dál,“ prohlásil asistent trenéra Milan Razým a upozornil na vyrovnanost série. „Oba týmy podávají skvělé výkony včetně gólmanů. Kromě druhého utkání, kdy jsme vyhráli závěrečnou třetinu 3:0, tak je to pořád vyrovnané,“ doplnil.

Podle brankáře Adama Svobody nesmí favorit i nadále ani na chvíli polevit v koncentraci. „Musíme doufat, věřit, hrát nadoraz. Nepodcenit jedinou situaci, jediný souboj. To samé se týká mě, aby se neopakovala první střela ze sobotního pátého zápasu. Musíme jít do zápasu s touhou po maximálním výkonu a s obrovskou vírou, že ten zápas uděláme,“ dodal plzeňský gólman.

Vydáno pod