Mladí judisté soutěžili v Hranicích

Hranice - Na dvě stovky judistických nadějí ze čtyř zemí přijely do Hranic, aby bojovaly o umístění ve 2. ročníku Memoriálu Zdeňka Navrátila. Ten navazuje na dlouhou tradici zimního turnaje a pro mladé sportovce představuje vítanou příležitost k otestování výkonnosti.

Jednou z nejlépe obsazených kategorií byla v Hranicích soutěž starších žaček do44 kilogramů. V ní se dařilo Petře Zlámalové z pořádajícího klubu, která nejprve zdolala mistryni České republiky Zuzanu Červinkovou a v rozhodujícím souboji proti ní stála Slovenka Barbora Rýdza. Ta už má doma titul juniorské šampionky své země a Zlámalová s ní přes nadějný začátek prohrála.

Mezi chlapci se velmi dobrá konkurence sešla v kategorii starších žáků do66 kilogramů, ve které byl nakonec suverénní další český šampión Vojtěch Platek. Člen Sokola Mohelnice ve finálovém utkání porazil poměrně snadno olomouckého Ondřeje Kafku.

Vůbec nejúspěšnější byl v Hranicích Judo klub Baník Ostrava. Jeho zástupci si odvezli pět vítězství a celkem jedenáct medailových umístění.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)