Brno připravilo velkoplošnou projekci finálových zápasů Komety

Brno - Fanoušci hokejové Komety Brno budou moci sledovat její finálové zápasy v extralize na dvou velkoplošných obrazovkách v centru Brna na náměstí Svobody. Obrazovky o rozměrech čtyři krát sedm metrů organizátoři upevní na konstrukci poblíž morového sloupu. Směřovat budou dovnitř náměstí a k Masarykově ulici, aby na ně vidělo co nejvíc lidí.

Kolik lidí na náměstí přijde, nechtěl Pavel Bartošek z pořádající agentury Toplife Media tipovat. Podle něj však bude zatěžkávací zkouškou hned první den projekce. První zápas sehrají oba finalisté v Pardubicích, kam brněnský klub bude doprovázet jen asi tisíc fanoušků. „Ostatní přijdou na náměstí Svobody. Navíc je Velikonoční pondělí, takže lidé budou mít volno,“ uvedl Bartošek.

Program na náměstí Svobody začne v 15:00, tedy dvě hodiny před hokejovým přenosem. Hodinu nato začne koncert skupiny Děda Mládek Illegal Band. „Před zápasem ještě představíme sestavy a před přenosem zahrajeme státní hymnu,“ řekl Bartošek. Na přestávky podle něj pořadatelé pro publikum připraví různé soutěže a rozhovory.

Ve druhém zápasovém dni by na náměstí Svobody měla zahrát skupina Maxim Turbulenc, dál pořadatelé jednají například s Michalem Davidem a Terezou Kerndlovou. 

Z náměstí Svobody bude možné sledovat všechny finálové zápasy včetně těch hraných v Brně. Kapacita Kajot areny činí asi 7200 diváků. Klub by však v současnosti prodal 50 až 60 tisíc vstupenek, řekl jeho majitel Libor Zábranský.

Zbylé lístky na první brněnský zápas se začnou prodávat dva dny před utkáním, tedy ve středu 11. dubna. Do volné distribuce se jich však nejspíš dostane jen minimum, protože přednost při nákupu budou mít držitelé permanentek. Při semifinálových zápasech zůstávalo pro volný prodej asi 300 lístků.

Vydáno pod