AVÍZO: Zábavná fyzika pro dospělé na TU v Liberci

Kurz zaměřený na poutavé metody výuky fyziky pořádá Technická univerzita v Liberci v sobotu 14. dubna od 9.00 do zhruba 15.00 hodin v budově A, v učebně A4, Hálkova 6, 2. Akce se koná v rámci Starttech - Začni s technikou.

„Chceme lidem, kteří se starají o rozvoj dětí a mládeže, pomoci najít zajímavou “objevnou„ činnost a nápady, a najít inspiraci, jak udělat výuku přírodních věd zajímavou,“ řekl vedoucí projetu Starttech – Začni s technikou MiIloš Hernych z FM TUL.  Zájem o kurzy je podle něj velký, proto univerzita pořádá úspěšnou akci pro dospělé opakovaně.

  • Zábavná fyzika - ilustrační foto autor: Jaroslava Kočárková, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/35/3478/347731.jpg
  • Zábavná fyzika - ilustrační foto autor: Jaroslava Kočárková, zdroj: ČT24 http://img2.ct24.cz/cache/140x78/article/35/3478/347730.jpg

Kurz je určen pro učitele fyziky základních škol a vedoucí zájmových kroužků, ale nejen pro ně. Jedná se vlastně o volné pokračování úspěšného kurzu „Fyzika pro dospělé“. Přijít ale mohou i ti, kteří na prvním kurzu nebyli, pokud se přihlásí na webových stránkách projektu Starttech- Začni s technikou!: http://www.starttech.cz/index.php?page=akce.ReadAkce&id=215

„Lektoři připravili novou sadu pokusů, které pomohou načerpat inspiraci pro činnost s dětmi. Tentokrát jsme se zaměřili na nenákladné pokusy,“ říká člen realizačního týmu Jan Berki.

Účastníci kurzu získají nejen návod na vytvoření pokusu s metodickými poznámkami. Budou mít také jedinečnou možnost si vybrané pokusy vyzkoušet. Například:

■pitagora suichi

■lupa z alobalu

■měření času pravítkem

■šarkán z mikrotenu

Akce je díky podpoře Evropské unie pro předem registrované účastníky s trvalým pobytem v České republice mimo územi Hlavního města Prahy zdarma včetně materiálu, pomůcek, občerstvení a oběda.

J. Kočárková, TU Liberec