Yzerman je v Brně, Kometu ale nesleduje

Brno - V rámci svých povinností generálního manažera Tampy Bay Lightning zavítala do České republiky jedna z legend světového hokeje Steve Yzerman. Na světovém šampionátu do osmnácti let sleduje možné budoucí hvězdy NHL.

Steve Yzerman je v Česku sice teprve podruhé, ale na naši domovinu má jen příjemné vzpomínky. „Byl jsem jednou v Československu a toto je můj první pobyt v České republice. Byl jsem v roce 1985 na světovém šampionátu v Praze. Skončili jsme tehdy druzí. S Čechoslováky jsme prohráli myslím 2:5 v posledním zápase, ale já jsem si to hrozně užíval. Bylo mi teprve devatenáct let a bylo to hodně vzrušující,“ vzpomínal Yzerman.

Bývalý kapitán Detroitu Red Wings pobývá v Brně, a tak zaznamenal i právě probíhající finále české extraligy, zápas ale sám nenavštívil. „Nedíval jsem se. Pokaždé jsem byl na zápasech šampionátu. Ale vím, že město žije hokejem. Slyšel jsem, jak lidé na ulici fandí. Takový zájem o hokej je super,“ chválí Brno Yzerman.

Legenda NHL si ale nechtěla tipovat vítěze Stanley Cupu. „Než začalo play-off, tak jsem myslel, že Stanley Cup vyhraje Pittsburgh, ale po dnešku už to tak nevypadá. Takže si nejsem vůbec jistý,“ prozradil České televizi Yzerman.

Steve Yzerman sleduje hokejové naděje (zdroj: ČT24)
Vydáno pod