Studenti obou ostravských univerzit slaví společný majáles

Ostrava – Studenti dvou vysokých škol - Ostravské univerzity a Vysoké školy báňské slaví 2. května poprvé společný majáles. Reagují tak na fakt, že se tyto univerzity začaly v lednu slučovat. Do roku 2015 by měla v Ostravě vzniknout takzvaná superuniverzita.

Organizátoři slibují největší majáles v ostravských dějinách s bohatým hudebním programem.

Majáles začal v Ostravě-Porubě průvodem a vyhlášením porubského Krále, respektive Královny. Studenti vybrali děkanku Stavení fakulty Darju Kubečkovou.

Společný průvod masek pak začal v centru města od Nové radnice. Studenti prošli centrem města přes Černou louku až na Slezskoostravský hrad.

„Pozvali jsme téměř třicet interpretů, kteří budou hrát na několika scénách. Dvě jsou v areálu Slezskoostravského hradu, další je na Černé louce,“ inoformovala uvedla Jaroslava Kořená ze Stavovské unie studentů Ostrava. K největším hvězdám patří Chinaski, skupina N.O.H.A., UDG, stále populárnější třinecká formace Charlie Straight a mnoho dalších.

„Nemáme ale připravený jen hudební program. Zájemcům se ve speciálním městečku představí například studentské organizace,“ uvedla Kořená.

Hudební zábava bude pokračovat až do ranních hodin v ostravských klubech Marley, Klubu Barrák nebo v multižánrovém centru Cooltour.