O víkendu se oteplí, většina koupališť ale otevře až na Den dětí

Jižní Morava – Chladné počasí posledních dní by mělo o víkendu vystřídat teplo. Podle meteorologů by se v kraji mohly teploty vyšplhat na 23 stupňů, v neděli dokonce až na 27 stupňů Celsia. Přesto si milovníci koupání budou muset na plavání pod širým nebem ještě chvíli počkat. Většina koupališť se chystá otevřít až začátkem června. V provozu je zatím pouze plovárna Louka ve Znojmě, kde bazény díky systému solárních panelů a tepelných čerpadel nabízí vodu o teplotě příjemných 26 stupňů.

Na letní sezónu se chystají také hygienici, kteří už 14. května odebrali první vzorky vody z vytipovaných přírodních a umělých nádrží, kde se lidé v létě koupou. „U žádného z analyzovaných vzorků se zhoršení jakosti vod ke koupání neprokázalo,“ potvrdil za Krajskou hygienickou stanici Miroslav Staněk. Novinkou jsou letos informační cedule, které hygienici museli umístit na 16 místech určených ke koupání. Tabule budou obsahovat informace o aktuální jakosti vody.

Letní koupaliště v Brně

Koupaliště Riviéra Brno
Riviéra Brno nabízí v současné době 3 bazény, jeden pro neplavce a 2 pro plavce. Areál je nově zrekonstruován a průběžně jsou opravovány další bazény a kultivovány přilehlé plochy. Letos správa areálu pro novou sezónu zrenovovala dětské hřiště, vyměnila lavičky a upravila zelené plochy.  

Otevření: předpokládané zprovoznění 15.6.  (v závislosti na počasí)

Vstupné: vstupné se oproti loňsku mírně zvýší (původní cena celodenního vstupu 100 Kč dospělý, děti polovic) 

Venkovní Koupaliště Brno (Dobrák)

Venkovní koupaliště Dobrák nabízí svým návštěvníkům kromě tří bazénů a dětského brouzdaliště i hřiště na beach volejbal, bary a v letošní sezóně i nové atrakce ve Fun Parku.

Otevření: 1.6.

Vstupné: jednotné vstupné do areálu koupaliště i Fun Parku 50 Kč 

Koupaliště Zábrdovice

Letní koupaliště s tobogánem a umělým vlnobitím.

Otevření: předpokládané zprovoznění 1.6.  (v závislosti na počasí)

Vstupné: ceník celodenního vstupného bude upřesněn

Koupaliště Kraví hora

Koupaliště na Kraví hoře nabízí takzvaný hrátkový bazén, který je rozdělen brodicí lavicí na prostor pro nejmenší a hlubší část. Obsahuje i vodní atrakce. Padesátimetrový bazén nabízí lavice s perličkovou masáží, další atrakce a tři dráhy pro kondiční plavní. K příjemnému slunění se nabízí venkovní travnaté terasy v okolí bazénů včetně možnosti zapůjčení lehátek. Přístup k bazénům je bezbariérový.

Otevření: podrobnosti nejsou známy

Vstupné: podrobnosti nejsou známy

Další koupaliště v Jihomoravském kraji

Letní koupaliště Hustopeče

Letní koupaliště Hustopeče je poměrně moderní, uvedené do provozu v roce 1996. Návštěvníkům nabízí plavecký bazén, soustavu masážních a relaxačních bazénů s vodotryskem, vodním hřibem, masážními tryskami a podvodním osvětlením pro relaxaci, 70 metrů dlouhý tobogán nebo skluzavky.

Otevření: 1.6.

Kyjov

Letní koupaliště Kyjov přešlo od letoška pod správu města, pro návštěvníky se ale nic nemění. Areál nabízí 2 plavecké bazény o délce 50 metrů, brouzdaliště, kurt na plážový volejbal, dětská hřiště i bufety s občerstvením.

Otevření: předpokládané zprovoznění 3.6. (v závislosti na počasí)

Vstupné: zůstává beze změny, celodenní vstup pro dospělého 35 Kč, dítě 20 Kč

Břeclav

Koupaliště láká na 50 metrů dlouhý bazén s velkým tobogánem, 20metrový bazén se skluzavkou, dva malé bazénky pro nejmenší děti, minigolf, plážový volejbal a další atrakce.

Otevření: 1.6.

Vstupné: zůstává beze změny, celodenní vstup pro dospělého 50 Kč, dítě 35 Kč

Hodonín

Koupaliště patří mezi největší a nejmodernější zařízení v celé České republice, v roce 2008 prošlo rozsáhlou rekonstrukcí. Láká na víceúčelový i relaxační bazén s vodními atrakcemi, jako jsou divoká řeka, chrliče vody, dnové perličky, sedací bójky, vodní hřib, masážní trysky a další. V areálu je dětský bazén.

Otevření: 1.6., v areálu se zároveň koná Dětský den od 14:00

Vstupné: zůstává beze změny

Znojmo

Plovárna je tvořena systémem bazénů, ve kterých voda cirkuluje nepřetržitě přes úpravny vody, je ohřívaná systémem solárních panelů a tepelných čerpadel na 26 °C. Koupaliště má rekreační i kondiční bazén, bazén pro neplavce a dětské brouzdaliště. Součástí areálu jsou sportoviště – hřiště pro plážový volejbal, víceúčelové hřiště pro míčové hry, hřiště pro streetball, stoly pro stolní tenis, dětské hřiště s prolézačkami a pískovištěm.

Otevření: 15.5.

Vstupné: v závislosti na sezóně/mimo sezónu a denní době

Aquapark Blansko

Aquapark Blansko nabízí svým návštěvníkům čtyři 25metrové plavecké dráhy, tři skokanské můstky, divokou řeku s houpacím bazénkem uprostřed, tobogán, skluzavku i masážní lavici. V areálu se dále nachází široká písečná pláž, která obsahuje stylové dětské hřiště pro děti od 3 do 12 let (prolézačky, houpačky) a dva plážové volejbalové kurty.

Otevření: předpokládané zprovoznění koncem května v závislosti na počasí

Vstupné: zůstává beze změny, celodenní vstup pro dospělého 80 Kč, dítě 60 Kč

Vyškov

Letní plavecký areál je v provozu od června do září. Maximální hodinová kapacita je 2200 osob. Na udržované travnaté ploše se závlahami je k dispozici vyhřívaný bazén o velikosti 50 x 21 m, dvouproudá skluzavka, dětské brouzdaliště s vodním hřibem a dětský koutek s houpačkami. V areálu je možné zakoupit občerstvení. Sekce tobogánů a divokého kanálu je za pěkného počasí přičleněna k venkovnímu areálu. V případě nepříznivého počasí bude letní areál uzavřen a bude otevřen pouze krytý bazén se všemi atrakcemi.

Otevření: předpokládané zprovoznění 1.6., v závislosti na počasí možno i dříve

Vstupné: zůstává beze změny, celodenní vstup pro dospělého 80 Kč, dítě 60 Kč