AVÍZO: Motocykly Böhmerland na Chvalské tvrzi v Horních Počernicích

V sobotu 26. 5. 2012 se na Chvalské tvrzi v Horních Počernicích koná sraz motocyklů značky Böhmerland (Čechie). Bude to již 11. mezinárodní sraz těchto originálních strojů, které vyráběl od roku 1925 ve své dílně v Krásné Lípě mechanik Albin Hugo Leibisch. Pro český trh měly název Čechie a pro německý trh Böhmerland. Sraz začíná ráno v 9:00 a v areálu Chvalské tvrze bude pokračovat zhruba do 13:00, kdy tyto historické motocykly vyjedou na jízdu Prahou. Zpět do areálu by se měly vrátit okolo 17:30.

Zpočátku vyráběl Albin Hugo Leibisch tyto motocykly na zakázku, ale v roce 1931 pro velký zájem již přešel na jejich sériovou výrobu. Vyrábělo se 5 základních typů a to až do počátku 2. světové války v roce 1939.

Ve své době šlo o velice atraktivní motocykly, navíc cenově srovnatelné s jinými výrobci a které si získaly oblibu i mezi sportovními jezdci. Drží také jedno prvenství za litá kola na motocyklu, která vyráběli jako první na světě!

V krásném prostředí Chvalské tvrze budou na návštěvníky čekat čtyřtaktní jednoválce o obsahu 600 kubíků i jednoválcové dvoutakty o obsahu 350 kubíků v různých provedeních, od sportovního až po užitkové. Mnozí účastníci budou také v dobových motocyklových oblecích. 

Pokud se budete pohybovat někde po Praze, určitě vás zaujme i trasa „spanilé jízdy“ a její čtyři zastávkové (technické) body.

- asi v 13:30 u Rohanského nábřeží – Šaldovy ul.

- asi v 14:30 další zastávka na Strahově v ulicích Atletická - Zátopkova

- asi v 15:40 na konečné Waltrovka v Jinonicích

- zpět se pojede do Vršovic a zastávka bude u Vršovického nádraží - asi v 16:30

Skončíme opět na Chvalské tvrzi v Horních Počernicích. 

Vstup na akci je zdarma.

Zuzana Foglarová, Horní Počernice