Dnes začala létat pravidelná linka z Ostravy do Paříže

Ostrava - Z letiště Leoše Janáčka v Mošnově dnes začala létat pravidelná linka do Paříže. Jejím provozovatelem je soukromý nízkonákladový dopravce. Pravidelných linek by mělo přibývat. V létě by se tak lidé mohli z Ostravy dostat přímými lety i do oblíbených turistických destinací na jihu Evropy.

270 tisíc cestujících odbavilo mošnovské letiště loni. Bylo to asi o 6 tisíc méně než v roce 2010. Další propad chce ale zastavit. Novou éru má odstartovat právě přímé spojení do Paříže. „Je to určitě určitý krok k záchraně letiště, věřím, že linky a ta nabídka, která tady je, osloví cestující a budou využívány,“ řekl náměstek hejtmana MS kraje Miroslav Novák.

„Byla velká poptávka po přímých pravidelných letech z ostravského letiště. Jsou časté dotazy třeba na Londýn, ale kam budeme další lety směřovat, to zatím neprozradíme,“ doplnila mluvčí Letiště Ostrava Michaela Kubešová. Během letních měsíců chystá nízkonákladový dopravce navíc pravidelné sezónní lety do Turecka, Španělska, Bulharska nebo na řecké ostrovy. V zimním letovém řádu by se pak měly objevit destinace, jako je Tel Aviv, Dubaj nebo Kanárské ostrovy.

Reportáž Alexandry Přečkové (zdroj: ČT24)