Jiří Hruška obhájil prvenství ve Velké ceně Ostravy

Stará Bělá - Na kolbišti ve Staré Bělé pokračoval třetím kvalifikačním kolem Skokový pohár České pojišťovny a zároveň již 48. ročník Velké ceny Ostravy. Prvenství z minulého roku obhájil opavský Jiří Hruška, přestože loňského vítěze a stájovou jedničku hřebce Arista-Z nechal odpočívat.

Diváci na kolbišti ve Staré Bělé viděli dramatické finále stupně ST a také nepříjemný pád Marka Hentšela se Sandinem z pořádajícího Jezdeckého klubu Baník Ostrava. Nehoda v samotném závěru finálového kola se naštěstí obešla bez zranění jak jezdce tak koně. To loňský vítěz Velké ceny Ostravy Jiří Hruška absolvoval parkur jak s Mr. Voxem, tak hřebcem Espri 2 bez větších potíží a i bez stájové jedničky Arista-Z obsadil sedmé a první místo.

Opavský Hruška vsadil ve finále s hřebcem Espri 2 na jistotu a to se vyplatilo. Teprve osmiletý teplokrevník jako jediný absolvoval finálový parkur bez trestného bodu. Jiří Hruška tak obhájil loňské prvenství a v celkovém hodnocení Skokového poháru je po dvou vítězstvích druhý, pouhé tři body za vedoucím Jiřím Skřivanem.

Reportáž Dana Šumbery (zdroj: ČT24)