Ucpanej systém zahájí ostravskou činoherní přehlídku Dream factory

Ostrava – Největší činoherní festival v kraji – DREAM faktory – začíná v pondělí v Ostravě. Týdenní přehlídku letos zahájí úspěšné představení pražského Dejvického divadla Ucpanej systém v Divadle Petra Bezruče. V hlavní roli představení, o kterém jeho tvůrci tvrdí, že je to nejsprostší hra v historii tohoto divadla, diváci uvidí Ivana Trojana.

Následující den se představí Divadlo Na zábradlí, které v režii Jiřího Pokorného zahraje Domov můj se Zdenou Hadrbolcovou, Jiřím Ornestem a Pavlem Liškou v hlavních rolích.

Program slibuje zajímavá a oceňovaná představení z celého Česka. „Hlavním tématem bude letos odcházející fenomén Divadla Komedie,“ uvedl ředitel festivalu Tomáš Suchánek. Soubor, který letos končí, uvede představení Weissenstein, Hrdinové jako my a Spílání publiku 2010.

Vedle Divadla Petra Bezruče budou přehlídková představení také v novém kulturním centru Cooltour na Černé louce a v industriální prostoru Dolu Hlubina.

Tam při doprovodném programu zazpívá například zpěvačka Lenka Dusilová.

Na přehlídce se představí také domácí soubory. Do atraktivních kulis Dolu Hlubina se vrátí Pestré vrstvy podle Ivana Landsmanna, které režíroval Janusz Klimsza.

Vydáno pod