Frenštátské Horečky se začínají opravovat

Frenštát pod Radhoštěm - Opuštěný a zchátralý rekreační areál Horečky u Frenštátu pod Radhoštěm pomalu vstává z popela. Tamní radnice ve spolupráci s Trojanovicemi zahájila první ze série oprav. Projde jí zdevastované pódium v tamním amfiteátru. Na větší investice zatím ani jedna z radnic peníze nemá a dotaci se dosud získat nepodařilo.

Po letech chátrání naděje na nový život areálu Horečky. Dělníci začali opravovat pódium hned pod věží skokanského můstku. Vrátí se do něj zázemí pro vystupující. „Přijdou nové omítky, podlahy, úprava nových dvou sociálních zařízení a nahoře bude vlastně vybudováno nové pódium, které bude z modřínového dřeva,“ prozradil vedoucí odboru investic a správy obecního majetku MěÚ Frenštát pod Radhoštěm Zdeněk Bartoš. Lesopark v oblasti Horeček zažil poslední období své slávy zhruba před deseti lety. Pak začal zájem o oblast postupně upadat. Místní chlouby, vyhlášený hotelový komplex Vlčina a ubytovny Pantáta, Panímáma a Mariánka, jsou už léta zavřené. Radnice spoléhají, že obnova areálu zvýší jeho atraktivitu jak pro návštěvníky, tak i investory. „Potřebujeme tam dostat nejen veřejnost, ale také podnikatele, spravit infrastrukturu, jsou tam plánované nové stezky, nové informační cedule,“ uvedla starostka Frenštátu pod Radhoštěm Zdeňka Leščišinová.

Reportáž Michala Poláška (zdroj: ČT24)

Radnice už před třemi lety nechaly vytvořit studii obnovy Horeček. Komplexní projekt revitalizace určený například pro získání evropských peněz ale zatím nevznikl. Radní tak dosud neví, kolik bude obnova celkem stát a jak dlouho bude trvat. Znají jenom letošní částku, kterou obce vložily do společného fondu: 900 tisíc korun. Podobně se chtějí skládat i do budoucna a opravovat spíše po malých krocích. Rekonstrukce jeviště by měla skončit nejpozději 10. července. Dva týdny nato přivítá amfitéátr už druhý ročník festivalu Horečkyfest.