Skokani třikrát vítězně, přesto jsou stále předposlední

Olomouc - Třemi výhrami si vylepšili bilanci v baseballové extralize olomoučtí Skokani.  O posledním víkendu se třikrát utkali s nováčkem soutěže, beznadějně posledním Blanskem. Hanáci nejprve vyhráli na jihu Moravy 11:1, v domácích utkáních pak soupeře deklasovali 9:2 a znovu 11:1.

Reportáž Miloše Korhoně (zdroj: ČT24)

Vysoké výhry Skokanů se nerodily úplně snadno. V prvním z domácích zápasů sice Hanáci od začátku vedli, v osmé směně za stavu 3:1 ovšem hosté měli dvakrát obsazené všechny mety a sahali po obratu. Z nadějné situace ale vytěžili pouze jeden bod a v další dohrávce Skokani utkání rozhodli. Na domácí metu doběhli Kovařík, Baun, Antoš a pak ještě tři jejich spoluhráči. „My jsme měli pomalejší rozjezd do zápasů, ale postupem času jsme dokázali jejich nadhazovače rozpálit a udělat šňůru bodů, čímž jsme Blansko dostali dolů. Oni samozřejmě baseball hrát umí, akorát ta kvalita byla výrazně na naší straně,“ řekl hrající trenér olomouckého týmu Jakub Voják.

Ani tři úspěšné zápasy ale zatím Skokanům nepomohly z předposlední příčky. Na sedmém místě ztrácejí na postup do play off čtyři výhry. Pomalu se tak chystají na boj o záchranu. „Reálné to ještě je, ale už nám to asi uteklo, takže pro nás teď bude důležité spíš se dostat do kontaktu se soupeři, kteří jsou před námi, a uvidíme, jak to půjde. Náš cíl je určitě nejít do baráže,“ dodal Jakub Voják.