Dálnici D1 u Rousínova zastavil havarovaný kamion

Rousínov - Nehoda kamionu zastavila nad ránem dopravu na dálnici D1 na 218. kilometru ve směru na Ostravu. Na místo vyjela těžká technika, která má kamion odtáhnout na stranu vozovky, aby mohla být dálnice co nejdříve zprovozněna alespoň jedním směrem. Doprava byla odkláněna na výjezdu u Rousínova. Krátce po 9:00 se podařilo následky havárie odstranit a dálnice je znovu průjezdná oběma pruhy.

Jednadvacetiletého řidiče kamionu s ruskou registrační značkou odvezli záchranáři do nemocnice s otřesem mozku. Mluvčí hasičů Jaroslav Haid nevyloučil jako jednu z možností nehody mikrospánek řidiče.

No comment: Havárie kamionu na D1 u Rousínova (zdroj: ČT24)

Objízdné trasy řidičů vedly přes Rousínov. I když ráno nevznikaly větší dopravní komplikace, situace se během ranní špičky může změnit, telefonoval z místa nehody redaktor České televize Filip Zdražil. Souběžnou silnici z Vyškova do Brna totiž používají řidiči, kteří nemají dálniční známku a cestují do Brna do zaměstnání. Komplikace mohou vzniknout na výjezdu z dálnice a také na kruhovém objezdu přímo v Rousínově.