Bike and water v Lipině

Lipina - Skoky na kole do vody – v této netradiční sportovní disciplíně závodilo 19 borců. Pod názvem Bike and water se utkali už posedmé. Rideři si zvolili pro své unikátní závody zatopený lom v Lipině nedaleko Šternberka. Podle pořadatelů jinde v Česku podobné závody nenajdete.

Rideři museli letos v Lipině čelit vyšší rampě. Rozjezd ze šesti metrů znamená vyšší rychlost a nápor na psychiku. Někteří si ovšem na krkolomný skok troufli i na koloběžce. Akce v Lipině je mezi ridery populární hlavně proto, že si ve vodě mohou vyzkoušet nové triky. Ty nejlepší dnes předvedl 22letý Kuba Kalina z Brna – který patří domácí dirtové špičce. „Mám určitě radost, protože se mi povedlo dvojité salto dozadu, což sem dlouho nedělal,“ radoval se po závodě.

Smeknout před vítězem musel tentokrát i vítěz předchozích 4 ročníků šternberský Petr Zatloukal. 36letý borec skončil po nepovedeném finále až na 3. místě. „Povedly se mi tak dva skoky z pěti. Konečně mladá krev nastoupila, už toho můžu nechat,“ řekl s úsměvem Zatloukal.

Reportáž Moniky Bezuchové (zdroj: ČT24)