Ve Frýdlantu nad Ostravicí čekají řidiče kvůli stavbě mostu problémy

Stavba mostu a rekonstrukce navazující silnice  - to jsou komplikace pro obyvatele Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdecko-Místecku. Tamní řidiči už deset týdnů musí projíždět staveništěm. A komplikací přibude. Stavbaři totiž silnici mezi centrem města a mostem přes řeku Ostravici v pondělí úplně uzavřou. Řidiči tak úsekem až do 19. srpna neprojedou vůbec.

Výmoly, oblaka prachu a zdlouhavé čekání na zelenou. Po takové silnici jezdí řidiči ve Frýdlantu nad Ostravicí už od května. Stavba působí problémy nejen místním lidem, ale i obyvatelům sousedních Malenovic a početným turistům směřujícím do Beskyd. Místní lidé často poukazují na to, že stavbaři nepostupují systematicky a práce tak zbytečně protahují. Vadí jim například to, že dělníci vykopávají jámy, které pak zasypou, aby je zanedlouho znovu rozkopali. Podle stavebního dozoru to ale v tomto případě ani jinak dělat nejde. Nelze obejít dané technologické postupy.

Kromě nového mostu musí stavbaři udělat také kanalizaci, chodníky, osvětlení a kompletně zrekonstruovat silnici. To vše na jeden a půl kilometru dlouhém úseku. Celá stavba bude stát přes 60 milionů korun. Dvě třetiny z toho uhradí EU. O zbytek se podělí MS kraj a město. V pondělí stavbaři silnici vedoucí k Harcovskému mostu na šest týdnů uzavřou. Řidiče čekají objížďky.

Reportáž Dagmar Famfulíkové (zdroj: ČT24)

V lepším stavu bude silnice teprve koncem srpna, kdy skončí uzavírka tohoto příjezdu k Harcovskému mostu. Celá stavba včetně nového mostu bude hotová až začátkem listopadu.

Vydáno pod