Posílené Slovácko zdolalo Myjavu, v lize začne se Zbrojovkou

Uherské Hradiště/Hroznová Lhota – Zápasy se slovenskými týmy jsou už tradičním koloritem letní přípravy fotbalistů Slovácka. Těsnou výhru 2:1 nad Myjavou na hřišti v Hroznové Lhotě zařídil dvěma trefami devatenáctiletý mladík Marián Kovář.

První polovina zápasu příliš gólových momentů nepřinesla. Oba týmy ohrozily branku soupeře jen sporadicky a ke skórování měla zřejmě nejblíže Daníčkova střela v jednadvacáté minutě.

Do druhé půle poslal trenér Miroslav Soukup úplně jinou jedenáctku. Z ní na sebe nejvíce pozornosti upoutal mladý útočník Kovář, který udeřil hned dvakrát v rozmezí jedenácti minut a zařídil moravskému týmu vedení. Zejména za druhý gól, při kterém přešel přes čtyři hráče, si zasloužil uznání. Slovenský tým dokázal už pouze snížit z penalty na konečných 2:1 pro Slovácko.

1. FC Slovácko - Spartak Myjava 2:1 (0:0)

Branky: 54. a 65. Kovář - 74. z pen. Sládek

Sestava Slovácka:

1. poločas: Heča - Kubáň, Hoffmann, Trousil, Reinberk - Kerbr, Daníček, Trávník, Martykán - Hlúpik, Došek

2. poločas: Melichárek - Jeleček, Košút, Mezlík, Kuncl - Ondřejka, Šturma, Kordula, Franta - Kovář, Čtvrtníček. Trenér: Soukup

Trenér Soukup v přípravných utkáních vyzkoušel i nové posily. Kromě postu brankáře vyztužil všechny řady jedním hráčem. Všichni přicházejí na jih Moravy z druholigového angažmá. Kouč si hodně slibuje zejména od záložníka Jana Martykána, který přestoupil z Ústí nad Labem. „Už když proti nám hrál ve druhé lize, tak jsme věděli, že je to kvalitní fotbalista. Po pravdě jsem se divil, že dosud nehraje ligu,“ řekl Miroslav Soukup. „Jsem rád, že si konečně nejvyšší soutěž zahraju, když už nám to nevyšlo s Ústím,“ potvrdil sám Martykán, že se do první ligy těší.

Další posilou je Stanislav Hoffman. Klub stále jedná i o příchodu útočníka Martina Holka. Sedmnáctiletý Kypřan Kristis Andreau si sice místo v prvním týmu nevybojoval, zůstane ale zřejmě v třetiligové juniorce.

Fotbalisté Slovácka už také znají svůj los na podzimní část první fotbalové ligy. Hned v prvním kole čeká fanoušky jihomoravské derby s brněnským nováčkem. I druhý domácí zápas nabídne atraktivního soupeře, hned ve třetím kole totiž hostí Slovácko pražskou Spartu.