Moravský thaibox se neztratil ani na mistrovství světa

Ostrava - Z mistrovství světa v kickboxu a thaiboxu, které se konalo v Řecku, se vrátila česká výprava jako jedna z nejúspěšnějších. Nejpočetnější zastoupení měla především v kickboxerských disciplínách, kde české barvy hájili zástupci všech věkových kategorií – od dětí až po veterány. Dvě medaile pro náš region vybojovali naopak fullkontaktní bojovníci, kteří získali stříbro a bronz v thajském boxu.

Mistrovství světa v řecké Soluni probíhalo pět dní a celkem nabídlo bezmála pět stovek soubojů na tatami i v ringu. Česká výprava od prvních dnů sbírala medaile a zařadila se k těm nejúspěšnějším. Celkem přivezla 11 zlatých, čtyři stříbrné a pět bronzových medailí. S touto bilancí byl pochopitelně vedoucí české výpravy – také mnohonásobný světový šampión – Petr Kotík spokojen. „Dopadlo to nad očekávání dobře. Teď se chystáme na šampionát do USA a doufáme, že tam budeme také tak úspěšní,“ řekl.

Reportáž Tomáše Vzorka (zdroj: ČT24)

Náš region hájili dva thaiboxeři – bronz ve váze do85 kilogramůzískal Tomáš Vzorek z Como-3 gym Ostrava, stříbrnou medaili mezi ženami pak vybojovala teprve patnáctiletá Martina Kuchařová z Bonus Gymu Jevíčko, které leží nedaleko Olomouce. Kuchařová patří k nové generaci, která teprve sbírá zkušenosti a tak je pro ni stříbro z mistrovství světa velkým úspěchem a motivací do budoucna. „Jsem hrozně ráda za tento úspěch, protože bych se tomuto sportu chtěla věnovat profesionálně a tohle mi snad pomůže,“ doufá stříbrná medailistka.