Baník se chystá na novou sezonu

Ostrava - Ostravský Baník, který se v uplynulé sezóně definitivně zachránil mezi českou elitou až v posledním kole, by se chtěl v následujícím ročníku podobným nervy drásajícím okamžikům vyhnout. Ekonomická realita klubu a kvalita kádru však přílišný optimismus nebudí.

Nové vedení Baníku Ostrava poté, co v únoru odkoupilo klub od Tomáše Petery, vyhlásilo razantní šetření. Na smazání údajně až stomiliónového dluhu si dalo zhruba tři roky. To se samozřejmě odráží na rozpočtu pro letošní sezónu, který by se měl pohybovat zhruba okolo sta miliónů korun.

U týmu i nadále zůstává trenér Radoslav Látal, kterému se podařilo tým zachránit v první lize. V přípravě se snaží vybudovat konkurenceschopný kádr. Musí ovšem počítat se ztrátami. Dlouholetá opora Tomáš Marek zamířil do Jihlavy, Lukáš Magera se zase bude prát o evropskou ligu s Mladou Boleslaví. Udržet se naopak podařilo Martina Lukeše či Davora Kukece  a přivést záložníka Miloslavjeva či slovenského stopera Kaprálika. Posily zvučnějších jmen momentálně nejsou ve finančních možnostech klubu. Baník se navíc potýká s dalším problémem. Začátek sezóny musí odehrát kvůli rekonstrukci hrací plochy na Bazalech na neoblíbeném městském stadionu ve Vítkovicích. Tam na rozjezd přivítá ambiciózní pražskou Slavii a také papírově velmi silnou Plzeň.

Reportáž Petra Hrčky (zdroj: ČT24)
Vydáno pod