Hygienici kontrolovali dětské tábory

Frýdek-Místek - Hygienické podmínky na dětských táborech jsou v pořádku, hlásí Krajská hygienická stanice ve Frýdku-Místku. Kontrolou prošlo zatím dvacet táborů, na žádná výraznější pochybení se nepřišlo.

Poplašné zprávy se šíří rychle. Zatímco venku je ještě klid, uvnitř už se malí táborníci snaží zachránit, co se dá. Je tady hygiena! „Asi pro všechny je to trošku panika, protože všichni se bojí, že nám to tu zavřou,“ říká tábornice Natálie Mazancová. Ubytování dětí, kuchyně, sklad. Tradiční cíl kontrolorek z hygieny. Zapomenout nesmí ani na zdravotní záznamy. Moravskoslezští hygienici už zkontrolovali dvacítku táborů z osmdesáti nahlášených. Od začátku prázdnin ještě neudělili ani jednu pokutu. „Říkaly, že je všechno v pořádku, za ty roky, co tady jezdíme, jsme už poučeni z chyb, které jsme dělali,“ prozradila hlavní vedoucí tábora v Pstruží Lucie Bittnerová.

Reportáž Ivy Kubankové (zdroj: ČT24)

Zatím zní z úst hygieniků nejčastěji věta „bez připomínek“, pokutové bloky ale budou mít u sebe po zbytek prázdnin. Za nedodržení předpisů hrozí sankce od pětistovky až po zavření tábora.

Vydáno pod