Svůj stroj zvládl v centru Brna nejlépe světový vicemistr Kejmar

Brno – Nikoliv na Masarykově okruhu, ale přímo v centru Brna burácely tentokrát motory silných strojů na dvou kolech. Další závod seriálu Supermotard Open Tour nakonec nejlépe zvládl pravidelný účastník světového šampionátu Pavel Kejmar, který pokořil i dvojnásobného mistra republiky Tomáše Trávníčka.

Několik tun zeminy museli organizátoři navézt na parkoviště u autobusového nádraží, aby z něj udělali závodní trať pro jezdce závodu Supermoto. Kvalitní obsazení a podívanou nabídla hlavně nejprestižnější třída S1, kde se v čele startovního roštu setkali závodní rivalové Pavel Kejmar a Tomáš Trávníček. „Musím přiznat, že podle mě má Tomáš mnohem větší talent než já, ale potřeboval by víc trénovat a lepší disciplínu. Pak by to dotáhl daleko,“ netajil se respektem před svým soupeřem vicemistr světa Kejmar.

První rozjížďku zvládl s přehledem právě favorizovaný Pavel Kejmar, který na první místo nepustil nikoho ze soupeřů už od startovního výstřelu. Napodobit ho v druhé jízdě chtěl právě brněnský jezdec Trávníček, ten ale nakonec útoky svého pronásledovatele neodrazil. Kejmar tak zvítězil i napodruhé. Třetí místo bral za oběma soky Rakušan Rudolf Bauer. „Navzájem jsme si tam s Pavlem pěkně dávali, pro lidi to byla určitě skvělá show. Abych na Pavla měl, musel bych víc trénovat. Závod ze závodu to určitě nepůjde,“ popsal domácí závodník Trávníček.

Rozhovor s vítězem Pavlem Kejmarem (zdroj: ČT24)

Zklamání ve třídě S2 zažila hlavně Tereza Hallová, jež nedokázala zopakovat skvělý výkon ze závodu v Kopřivnici. Ve druhé jízdě chybovala a po kolizi nedokončila. „Čekala jsem, že ta druhá jízda bude lepší, ale bohužel jsem tam narazila do týmového kolegy, který spadnul. Už jsem nenastartovala, takže jsem musela skončit,“ byla zklamaná motocyklistka Hallová.

Závody Supermoto vznikly ve Spojených státech amerických. Atraktivní je činí především kombinovaná trať složená z asfaltových i terénních částí. V České republice se mezinárodní mistrovství republiky jezdí od roku 2000.