Beskyd Tour dominoval Pavel Boudný

Frenštát pod Radhoštěm - Silniční cyklistický závod Beskyd Tour přilákal na letošní start ve Frenštátě pod Radhoštěm čtyři stovky cyklistů, závodilo se na dvou distancích se společným startem. Osmdesátikilometrová trať vedla okolím Frenštátu a Kopřivnice, o sto kilometrů delší trať zavedla cyklisty do pořádných kopců na česko-slovenské pomezí.

Už na osmdesátikilometrové kratší trati určovali tempo borci, které čekalo ještě dalších sto kilometrů. Přeci jen rovinatější část nabízela prostor pro pokusy o úniky. Na vrcholu Pusteven tedy byla první skupinka, pro kterou závod ještě nekončil. Prvenství na kratší distanci nakonec po dvou hodinách a 12 minutách získal dvaadvacetiletý cyklokrosař Břetislav Rohel.

180kilometrová trať zavedla závodníky do pořádných kopců přes Hutisko-Solanec a Velké Karlovice na československé pomezí, na Makov s horskou prémií na Kasárně. V čele v tu chvíli byla silná jedenáctičlenná skupinka s lídrem Pavlem Boudným. Skupinka se v kopcích se zvyšujícím se tempem postupně zmenšovala až na šestici, která přijížděla do cíle k závěrečnému spurtu k hotelu Ráztoka pod Pustevnami. I tam prokázal svoji rychlost Pavel Boudný a radoval se z celkového vítězství.

Reportáž Davida Procházky (zdroj: ČT24)