Náhlé změny náladu ve Veselí nepoznamenaly

Veselí nad Moravou – Možná až příliš rušný byl začátek letní přípravy slováckých házenkářek. U týmu totiž náhle skončil trenér Peter Sabadka, kterého za několik dní následovala brankářská legenda Lenka Černá. Ta je zároveň Sabadkovou asistentkou u slovenské reprezentace.

Oficiální vysvětlení odchodu dvou důležitých článků úspěšného týmu na první pohled nijak senzační není. Lenka Černá nesouhlasila s návrhem nové smlouvy, podle které ji klub nechtěl uvolňovat právě na slovenské reprezentační srazy. Peter Sabadka zase nebyl spokojen se změnami v kádru.

Rozhovor s majitelkou klubu Ivanou Břečkovou (zdroj: ČT24)

Tou největší byl příchod Heleny Štěrbové ze Zlína. Reprezentační spojka a nedávná akademická mistryně světa totiž ve Veselí už před dvěma lety působila a tehdejší rozchod údajně neproběhl k oboustranné spokojenosti. Sabadka měl mít vedení za zlé, že s ním nebyl návrat hráčky dostatečně konzultován. Vedení klubu si ale za příchodem Štěrbové stojí. „Chtěli jsme kvalitní hráčku na post spojky a je pro nás důležité, že takovou jsme v Heleně získali,“ řekla majitelka klubu Ivana Břečková.

Rozhovor s Helenou Štěrbovou (zdroj: ČT24)

Spolu se Štěrbovou přichází ze Zlína i další hráčka s reprezentačními zkušenostmi, křídelnice Kristýna Salčáková. Darinu Zvoničovou by v brankářské dvojici měla prozatím doplňovat Dagmar Vyhlídalová také ze Zlína. Atmosféře v družstvu náhlé změny podle samotných hráček nijak neuškodily. „Nové holky tady určitě vítáme, týmu mohou prospět. Samozřejmě očekáváme, že uspořádají i nějakou párty jako zápisné, třeba grilování,“ žertovala kapitánka panenek Tereza Chmelařová.

Rozhovor s kapitánkou Terezou Chmelařovou (zdroj: ČT24)

Salčáková by měla nahradit odcházející střelkyni Lucii Súkenníkovou, která z kádru loňského vicemistra republiky a vítěze interligy odešla do slovenské Šaly. Novým trenérem byl jmenován Jozef Hanták, jenž působil i u mužů Karviné.